energi

Hvad er drivhuseffekten og hvordan kan grøn energi hjælpe?

Nu om dage er der næsten hele tiden snak om miljøet. Ja, det føles næsten som om, at der har været snak om det i så mange år at man ikke rigtig kan følge med mere. Men hvad er det egentlig som det helt går ud på? Hvad er denne drivhuseffekt som der er så mange mennesker som siger, kan have en helt forfærdelig effekt? Og hvorfor er det helt præcis, at vi skal have grøn energi? Hvad er det helt præcis udtrykket indebærer og hvordan i alverden kan det gøre en forskel? Alle disse ting er emner vi kommer til at håndtere i denne artikel hvor vi vil skrive lidt om global opvarmning og hvordan du kan gøre en lille del for at hjælpe lidt mere med det. For hvis vi alle giver bare en lille hånd så kan vi i høj grad være med til, at gøre verden et langt bedre sted for rigtig mange mennesker i fremtiden af vores verden. Og hvem er ikke interesseret i, at gøre verden et bedre sted for vores børn?

Så hvad er denne frygtede drivhuseffekt? Lad mig forklare det på denne måde, I kender godt til konceptet af drivhuset, ikke? Det er noget, som forstærker solens stråler således, at visse planter kan have det bedre med at vokse. Dette er på mange måder det, som er ved at ske med vores stakkels atmosfære. Det er nemlig sådan, at atmosfæren består af ”luft”, men luft er ikke bare O2 som vi kender det, men derimod en hel masse andre gasarter som man som regel ikke snakker så meget om. Og når vi forurener rigtig meget kommer der rigtig meget af gasarten CO2, bedre kendt som kuldioxid.

Besøg http://www.sparenergien.dk/

Grøn energi og kuldioxid

Kuldioxid er helt fint og er helt naturligt. Men sagen er, at vores overforbrug har gjort, at der er meget mere CO2 i atmosfæren end der var før. Og det er ikke godt, for CO2 har nemlig den mulighed for, at ”holde” på solens stråler på en måde, som andre gasarter ikke kan. Det er meget teknisk, men kort og godt betyder det, at når solens stråler kommer til jorden og der er så meget CO2, så holder vores atmosfære altså på mere varme end den kunne før. Og det betyder så også, at verden kommer til at blive varmere og varmere, og det er ikke godt af rigtig, rigtig mange grunde.

Og hvad kan grøn energi gøre? Grøn energi har navnet fordi det er meget miljøvenligt. Og dette betyder blandt andet, at det ikke er med til at udlede mere CO2 i vores dejlige miljø. Dette betyder jo så også, at vi altså ikke kommer til at forurene lige så meget når vi har denne grønne energi. Så verden bliver lidt koldere igen hvilket er meget godt for den polaris vi selvfølgelig ikke vil have smelter. For når isen smelter er der bare ingen som er glade, for det har store konsekvenser.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.


*