inkassofirma

Inkasso som naturlig del af kreditstyring

En virksomhed fungerer bare bedre når kunder betaler deres regninger til tiden. Desværre er verden skruet sådan sammen, at det ikke er altid at folk betaler deres regninger til tiden. Derfor er det godt, at Inkassofirmaer påtager sig det ansvar, og sørger for at tabte penge vender hjem.

Inkasso som nødvendighed

I programmer som luksusfælden, ses det tydeligt at mennesker ikke altid, er gode til betale deres regninger til tiden. Jeg husker tydeligt et afsnit, hvor en mand ved navn Kevin skyldte over 1,3 millioner kroner væk, selvom manden kun var 23 år gammel. Han var bosat i et sommerhus og havde brugt alle hans penge på elektronik. Han havde for eksempel købt mobiltelefoner på afbetaling, for over 88.000 kroner. Han var registreret på i inkasso og hos RKI, og det var først da han ikke havde mulighed for at låne flere penge, at han valgte at tage sit liv op til revision. Personer som ham vidner om, at det er vigtigt at inkasso kommer på banen, inden tingene løber ude af kontrol. I et andet afsnit af det notoriske luksusfælden, var der er fyr som hed Rasmus. Han var 21 år gammel og skyldte over 2 millioner kroner væk. Han havde ydermere lavet sit eget rengøringsfirma, som gik konkurs. Dette resulterede i, at han havde en masse forskellige kreditorer, som skulle kigge længe efter deres penge. Til stor desperation hos dem. Alt dette er eksempler på, nogle mennesker er ude for rækkevidde, og det eneste de kan acceptere, er når grænsen bliver tydeligt optegnet i form af inkassoinddrivelse. Det vidner samtidig om hvor stort et problem, det er med folk som ikke betaler deres regninger.

Business.dk kan du læse om hvorfor inkasso er ekstremt vigtigt.

Med Inkasso forstår folk alvoren

Som de ovennævnte eksempler tydeligt viser, så er det desværre nødvendigt med opstillede grænser. Hvis inkasso ikke havde eksisteret, ville disse typer mennesker blive ved med at låne penge i al evighed, uden at have mulighed for at tilbagebetale igen på noget tidspunkt. Når de så bliver meldt til RKI eller Inkasso, så går virkeligheden først op for dem. Man kan nærmest sige, det at blive meldt til Inkasso for disse mennesker, er med til at redde dem fra dem selv og yderligere gældsoptagelse. Derfor har inkassofirmaer såsom Collectia et meget stort ansvar i forhold til de personer de skal inddrive gæld fra. Og det er et ansvar de i høj grad lever op til. Collectia er med til at gøre, at personer som Kevin ikke køber flere mobiltelefoner, eller Rasmus ikke starter flere virksomheder, fordi de ikke kan optage nye lån. Inkasso gør dem dermed en tjeneste. Via en lovlig og personlig tilgang, sørger de for at folk som ikke betaler til tiden, begynder at afbetale deres gæld. For hvis de gør dette, bliver de firmaer de skylder penge også glade, og så kan de også samtidig betale deres regninger, og undgå at ryge til inkasso selv. Inkasso sørger med andre ord for, at verden fortsat drejer rundt, og regninger betales.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.


*