Kia Rio blå

KIA Rio – masser af komfort, plads og garanti til en meget lav pris

KIA Rio den populære minibil

KIAs svar på fx VW Polo go Suzuki hedder KIA Rio. Den er designet af Peter Schreyer, som tidligere har designet for Audi. Selve undervognen og motoren på en KIA Rio er faktisk den samme som motor og undervogn på Hyundai i20.

KIA Rio fås til benzin med 1.2 og 1.4 motorer med 85 og 109 hk. Desuden findes den til diesel med 1.1 og 1.4 motorer med 75 og 90 hk. KIA Rio har desuden fået en makeover udvendig. Selve karrosseriet er blevet langt mere skarpt og med lige linjer, hvor den gamle udgaves former var mere blød og organisk.

Totallængden på KIA Rio er lige over 4 meter, og akselafstanden er på 257 cm. Dette er kun én centimeter mindre end fx en Skoda Octavia. Bagagerummet er på hele 325 liter, så der er plads til rigtigt meget udstyr i bagagerummet.

Endelig skal det nævnes, at garantien er på hele 7 år eller 150.000 km (hvad der kommer først). Dette er nok den bedste garanti på markedet. Hyundais garanti er på 5 år og uden kilometerbegrænsning.

KIA Rio kører helt op til 30,3 km/l

Den nye KIA Rio kører faktisk helt op til 30,3 km/l ifølge EU normen, og har desuden en af de laveste CO2 værdier på markedet. Dette er med til at placere den i energiklasse A++.

Der findes et væld af ekstraudstyr til KIA Rio. Hvad siger du fx til sædevarme, fartpilot, klimaanlæg eller 16” alufælge. Andre muligheder er bluetooth, regnsensor, bakalarm og autolight control. Afhængig af modellen kan der også fås navigation med bakkamera, 17” alufælge og LED forlygter.

En anden markant nyhed er nødbremse. Med denne nødbremse kan bilen fx registrerer fodgængere. Samtidig er KIA Rio både sikker og den scorer det højeste antal stjerner i Euro NCAP sikkerhedstest. Som standard kommer den med 6 airbags, ESS (Emergency Spot Signal) og HAC (Hill Assist Control).

Hvad så med prisen?

En base 3 døre 1.2 benzinmotor med 85 hk fås til kun 109.999 kr. Den dyreste udgave er en Premium 5 døre 1.4 dieselmotor med 90 hk til 202.998. Ind imellem findes der et utal af varianter med forskellige motorstørrelser og størrelser.

Vær også opmærksom på at der kan findes forskellig kampagne-modeller med begrænset lager på markedet. Her kan udgaverne fås med en del ekstraudstyr inkluderet.

Læs mere om KIA Rio her – http://www.jh-biler.dk/nye-biler/kia/kia-rio

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.


*