danske kroner

Søg tilskud til en energirenovering af din bolig

Ikke mange ved det, men til og med 2017 kan du få dækket en stor del af udgiften hvis du energirenoverer dit hjem. Dette er en del af regeringens energiplaner der løber frem til år 2050. Her er et af målene, at alt energiforsyning inden 2015 skal være omstillet til vedvarende energi, hvilket kommer dig som husejer til gode.

Desuden vil din økonomi takke dig i det lange løb. Der er nemlig penge at hente ved at mindske dit energiforbrug. I denne artikel vil vi komme med gøre råd til hvad du kan gøre for at energirenovere dit hjem.

Finansiering – sådan fungerer det:

  1. Først og fremmest skal du kontakte et energiselskab og se hvad der gives tilskud til. Herefter indsender du en ansøgning om at få tilskud og indgår en skriftlig aftale med dit energiselskab. Husk at du her har frit valg når det kommer til energiselskab, du er med andre ord ikke forpligtet til at benytte det samme energiselskab du allerede bruger.
  2. Herefter kan du indsamle forskellige tilbud fra håndværkere til at udføre den opgave du skal have lavet. Her er det vigtigt at du indsamler alle informationer undervejs. Det er også vigtigt at håndværkerfirmaet er momsregistreret og har et CVR-nummer.
  3. Som det sidste skal du angive alle de fornødne informationer til energiselskabet. I nogle tilfælde kan du aftale med håndværkerne at de indberetter oplysningerne for dig. Herefter skal du blot vente på at pengene bliver overført til din konto.

Hvis du ikke kan få tilskud, er det dog stadig en god ide at låne penge til projekterne, da dine investeringer vil kunne betale sig i det lange løb. Lån penge kan gøres flere steder, hvoraf MONEYBANKER er én blandt mange som bør undersøges.

Hvem kan søge om tilskud?

Alle kan søge om tilskud til en energirenovering. Det er lige meget om du vil renovere dit private hjem, din virksomhed, din landejendom eller dit sommerhus. Den offentlige sektor kan også søge om tilskud til forbedringer.  Et godt tip er at søge inspiration hos uvildige personer, hvor du kan finde flere på diverse sociale medier som denne.

Hvad kan du få tilskud til?

De ting du kan søge om tilskud til er blandt andet forbedringer på varmekilder, isoleringer af forskellig art, til udskiftning af vinduer og døre, udskiftning af ventilationsanlæg, solvarme med visse formål, udskiftning til elsparepærere og meget andet. Du bør kontakte dit energiselskab for at være helt sikker på hvad du kan få tilskud til, og hvor meget af beløbet du kan få dækket.

Fordelene ved at energirenovere dit hjem

Der er mange fordele ved at energioptimere dit hjem. Ikke alene er det godt for miljøet, men du sparer også penge. Hvis du for eksempel forbedrer isoleringen på dit hus, vil du kunne skrue ned for varmen og spare penge på varmeregningen. Hvis dit hus er af energimærke af kan du nøjes med en fjernvarmeregning på omkring 3.000 kroner om året, hvorimod din regning kan komme op på hele 30.000 kroner om året, hvis dit hus er af energimærke G.

En anden tydelig fordel ved at isolere dit hus, er at indeklimaet vil blive bedre og træk blive udbedret.

Disse forbedringer kan i sidste ende også betyde at du kan få en bedre pris for dit hus, hvis du vælger at sælge. Der er blevet gjort beregninger der viser at forskellen på salgsprisen kan svinge med op til 500.000 kroner i salgsprisen, hvis dit hus kan forbedres fra energimærke G til energimærke B.

Få mere information på Energistyrelsen.dk.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.


*